Prajitura cu prune

de dakris in Prajituri, 6 Aug 2012 | 11632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 250 g zahar tos
  • 100 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • Umplutura
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1-2 linguri zahar tos
  • 600 g prune
  • Decor:
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Prunele se spala bine, se desamburesc, se taie jumatati ori felii, dupa preferinta, apoi se amesteca cu zaharul vanilat si 1-2 linguri de zahar tos, functie de dulceata fructelor.

Ouale se separa: albusurile se bat spuma, galbenusurile se mixeaza cu zaharul cateva minute pana rezulta o crema. Se adauga uleiul, putin cate putin, laptele, esenta de vanilie si albusurile batute spuma, apoi se incorporeaza faina si praful de copt nestins.

Compozitia o varsam intr-o tava de aprox 22 x 30 cm tapetata cu hartie de copt. Deasupra se distribuie prunele, apoi se introduce tava in cuptorul preincalzit. Se coace 30-35 min la foc mediu facandu-i testul cu scobitoarea.

TIPS-URI

1

Prunele se pot inlocui cu piersici, caise, visine, capsuni etc si prajitura va fi cel putin la fel de gustoasa. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat